Viziteaza si tu Salina din Turda

, , Lasa un comentariu

Daca tot am fost la Cluj Napoca pentru a vizita cateva atractii turistice, am tras o fuga si la renumita Salina din Turda! Sincer am ramas fara cuvinte.

salina-turda2

In sfarsit am avut ocazia sa vad o fosta exploatatie miniera care nu a fost lasata in paragina dupa prabusirea regimului comunist. In sfarsit am observat ca DA! Putem pune in valoare si altfel bogatiile tarii noastre, fara a le exploata pana am distruge total mediul inconjurator. Mi-as dori sa vad asa ceva si la Rosia Montana.

Ce poti face in interiorului Salinei din Turda?
In primul rand sa vizitezi punctele de informare si prezentare a modului prin care a fost exploatata aceasta mina. Vei afla multe informatii interesante vizitand fiecare colt al minei, precum: Galeria Franz Iosef (galeria sapata in sare), Mina Iosif (sala ecourilor), Mina Rudolf, Mina Tereza, Mina Ghizela, Crivacul (misina de extractie), Scara Bogatilor si multe altele.

salina-turda3
In al doilea rand poti sa te relaxezi stand pe o bancuta jucand un sah, table, remi sau orice alt joc ?? , sau pur si simplu sa stai si sa admiri forma peretilor din sare care te inconjoara, respirand un aer care cu siguranta iti va desfunda toate caile respiratorii.
Si nu in ultimul rand, poti sa te distrezi folosindu-te de serviciile oferite in Salina (contra cost). Poti sa te plimbi cu barcuta pe lacul din salina, sa joci un bliard, mini golf, pin-pong, bowling sau poti opta pentru serviciile de tratament.

Imagine cu salina de la Turda, inaugurata vineri, 22 ianuarie 2010. Premierul Emil Boc si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, au taiat panglica inaugurala si au vizitat salina, coborand cu un lift panoramic pana la o adancime de 80 de metri, in mina Rudolf. RAUL STEF / MEDIAFAX FOTO
Imagine cu salina de la Turda, inaugurata vineri, 22 ianuarie 2010 – MEDIAFAX FOTO

De la Cluj Napoca pana la Turda sunt aproximativ 32 km, iar drumul este foarte bun. Noi am mers cu microbusul pornind din Piata Mihai Viteazul. Sunt mai multe firme de transport pe ruta Cluj Napoca – Turda. Asa ca nu iti face griji daca ai pierdut microbusul, peste 10 – 15 minute vine altul. Pret bilet: 6 – 7 lei / prs.
Program Salina Turda
Salina din TurdaLuni – Duminica: 09:00 – 17:00 ( intrarea se face pana la ora 16:00)
Program baza de tratament
Luni,Marti,Sambata,Duminica: 09:00 – 14:00salina-turda4
Miercuri, Joi, Vineri: 09:00 – 16:00
Pret intrare in Salina din Turda
Salina din TurdaAdulti: 20 lei / prs.
Copii, Elevi, Studenti: 10 lei / prs.
Pensionari: 12 lei
Tarife agrement in Salina
Roata Mare: 5 lei / pers.
Inchiriere teren minigolf: 10 lei / pers.
Inchiriere pista bowling: 10 lei / pers.
Inchiriere barcuta: 10 lei / pers.
Inchiriere teren sport: 100 lei
Inchiriere masa billiard: 2 lei
Inchiriere masa de tenis: 5 lei

Pentru mai multe imagini cu Salina din Turda, porneste prezentarea video realizata de FunMaps.

Daca ti-a placut acest articol te rugam sa il distribui:
 

Adauga un comentariu