Viziteaza Catedrala Sf. Mihail – Cluj Napoca

Daca vreodata vei ajunge la Cluj Napoca, te sfatuiesc sa nu parasesti acest oras fara sa vizitezi Catedrala Sf. Mihail!

Mentionez ca nu fac parte din nici o confesiune religioasa si sunt impotriva a tuturor religiilor care nu stiu altceva decat sa construiasca sute de biserici pe bani publici, in timp ce tara se confrunta cu lipsa scolilor, gradinitelor, spitalelor si multe alte lipsuri.

Si tutusi, azi va propun sa vizitati o biserica. Ciudat nu ?? ? Ei bine, trecand zilele trecute prin centrul orasului Cluj Napoca, sincer am ramas impresionat de Catedrala Sf. Mihail. Nu de activitatea sa, ci de arhitectura acesteia.
Odata ce am patruns in interiorul bisericii, am realizat ca este o constructie imensa, foarte veche, bine conservata si intretinuta, care cu putina imaginatie m-a ajutat sa ma simt intr-un loc pe care doar in filmele Harry Potter le-am vazut :))
Din cate am observat, intrarea este GRATUITA! Practic am intrat pur si simplu, fara sa fim intrebati de scopul vizitei.

Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat in Pia?a Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului. Este înscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, elaborata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania in anul 2010.
Biserica Sf. Mihail din Cluj este considerata a fi unul dintre cele mai impozante edificii de cult din Romania, cu 70 de metri lungime si cu o inaltime maxima a turlei de 80 de metri.

Sursa descrierii: Wikipedia

Leave a Comment