Un traseu montan din Baile Herculane pe care nu-l vei regreta

, , Lasa un comentariu

Baile Herculane, o zona de vis! inconjurata de munti, izvoare si paduri, care te umple de energie si buna dispozitie.
Din pacate…Baile Herculane este un oras mort, plin de tristete, avand cladirile si atractiile turistice foarte degradate, in care nu s-au mai facut investitii de cateva decenii.

baile-herculane

In acest oras, Strandul 7 Izvoare este foarte mult promovat cu bannere pe autobuse, cladiri, afisiere, etc…Eu nu recomand acest strand.
In schimb, iti recomand sa parcurgi un traseu montan (cu dificultate medie) care cu siguranta nu il vei regreta 😀 ! Va trebui doar sa urmezi marcajele facute pe copaci (asta imi place la nebunie ), care te va duce la atractiile turistice din traseul respectiv.
Traseul porneste din spatele hotelului Roman si te va duce la urmatoarele atractii turistice: Grota Haiducilor -> Grota cu Aburi -> Foisorul Rosu -> Poiana cu Peri.
grota-haiducilor-baile-herculane1. Grota Haiducilor
Traseul spre grota incepe din spatele Hotelului Roman si se afla la 5 minute pe poteca.
Grota Haiducilor a fost locuita din paleoliticul mijlociu, avand o foarte mare importanta arheologica. Pestera are 143 m lungime, avand o sala mare la intrare cu trei deschideri, luminata printr-o despicatura a muntelui. Arheologii au gasit aici urme ale omului primitiv.

 

2. Grota cu Aburigrota-cu-aburi-baile-herculane
Traseul spre Grota cu Aburi incepe din spatele hotelului Roman care duce pana la Grota Haiducilor. De aici apare un marcaj ce indica faptul ca mai sunt 50 de minute de parcurs pana la Grota cu aburi.
Grota cu Aburi fiind o pestera ingusta, avand doar 14 m lungime, incarcata cu vaporii degajati de apa unui izvor termal care tasneste prin crapaturile peretelui din stanca.

foisorul-rosu-baile-herculane

 

3. Foisorul Rosu
Traseul spre Foisorul Rosu incepe din spatele hotelului Roman care duce pana la Grota Haiducilor, respectiv Grota cu Aburi. Inainte de a ajunge la Grota cu Aburi, apare un marcaj ce indica faptul ca mai sunt 30 minute de parcurs pana la Foisorul Rosu.
Foisorul Rosu este o constructie din lemn masiv amplasat pe un varf de munte, oferind o priveliste fantastica.

 

 

4. Poiana cu Peripoiana-cu-peri-baile-herculane
Inainte de a ajunge la Foisorul Rosu, apare un marcaj ce indica faptul ca mai sunt 50 de minute pana la Poiana cu Peri.

Mai sunt multe trasee montane prin zona. Pe care inca nu le-am descoperit 😀 De abia astept sa revin la Baile Herculane pentru a le descoperi!
Sfatul meu este sa te informezi din timp despre traseele montane, izvoare, bai termale, etc…, pentru a putea vizita cat mai multe atractii turistice.

Daca ti-a placut acest articol te rugam sa il distribui:
 

Adauga un comentariu