Salonul groazei

, , Lasa un comentariu

E destul de dificil, in zilele noatre, sa alegi un frizer/frizerita care sa stie sa iti ofere ce ai tu in plan pentru propria podoaba capilara. Zilele trecute, ca inainte de sarbatori, am fost la un salon sa schimb ceva, adica mai nimic…ca fetele. Nu am reusit sa imi mai fac programare la frizerita la care merg de obicei, asa ca am ajuns la un salon de cartier din apropiere. Erau acolo vreo 3 doamne, simpatice de altfel, dintre care numai una isi strecura unghiile printre pletele unei fetite usor isterice. Am intrebat daca mai are timp azi sa ma ia si pe mine. Cu o privire fioroasa, una dintre celalalte doamne, mi-a aratat un scaun spunandu-mi sa ma asez ca revine imediat. Am mers ca pe coji de oua la scaunul cu pricina si m-am asezat tematoare sa nu starnesc si mai multe reactii ofensive. Poate trebuia sa fac cale intoarsa…da trebuia, dar chiar ma rodea schimbarea aia de look.

Cat timp asteptam cuminte pe scaun, am inceput sa studiez spatiul din jur, precum si pe micuta mea vecina de scaun. Fetita, in jur de vreo 5 sau 6 anisori, parea cam suparata de ceea ce se intampla cu pletele ei blondine. Uitandu-ma mai atent la ceea ce se intampla, am constatat surprinsa ca foarfeca folosita de frizerita pentru filat parea cam intepenita, iar cand o scotea din parul fetei, avea prinse in ea, fire lungi de par. Din cate se parea, foarfeca era invechita rau si smulgea fetei parul din radacina. Stiam de la frizerita mea ca aceste foarfeci au un pret rezonabil si pot fi procurate la un raport calitate-pret extrem de bun. Uite, spre exemplu aceasta foarfeca de filat, e o necesitate pentru orice frizer care se respecta si isi respecta clientela.

Mi-am mai invartit ochii prin jur si vedeam o sumedenie de alte articole de uz cosmetic ,cam prafuite si vai de mama lor. Incepeam sa imi fac griji atat pentru mine cat si pentru micuta vecina. Parea un salon scapat dintr-o cladire in demolare, atata praf se adunase pe unele tuburi si cutii. Mai erau pe acolo multe foarfeci cam ruginite, un pamatuf amarat si ros rau de tot, dar cel mai rau arata bietul aparat de tuns. Parea un potential pericol nu numai pentru aspectul frizurii executate cu acel aparat, cat pentru cel ce manuia acel obiect cu fire neizolate. Stiu de unde se poate procura o masina de tuns, care sa fie mult mai rezistenta si sa isi faca bine treaba, chiar as recomanda frizeritei sa incerece si ea sa mai innoiasca aparatura salonului.
In timp ce fetita scapase de chin si fugise in bratele mamei sale, prea ocupata sa studieze niste reviste pana in acel moment, frizerita care imi promisese ca revine in scurta vreme se intorcea si se indrepta spre mine….hmm.

Daca ti-a placut acest articol te rugam sa il distribui:
 

Adauga un comentariu