O plimbare de toamna in Gradina Botanica din Cluj Napoca

, , Lasa un comentariu

Printre principalele atractii turistice din Cluj Napoca este Gradina Botanica “Alexandru Borza”. Am ajuns si aici 😀 Si va marturisesc ca nimic nu e mai relaxant decat o plimbare de toamna in aceasta gradina.

gradina-botanica-cluj-2

DA! Chiar si in acest anotimp merita din plin sa vizitezi Gradina Botanica din Cluj. Odata ajuns aici, vei avea ocazaia de a pasi pe un covor de frunze ruginii, sa admiri plantele, copaciii si pasarile intr-un peisaj de toamna. Mai mult decat atat, aici vei putea experimenta cum e sa nu auzi nimic, inafara de fosnetul frunzelor si ciripitul pasarilor. Toate acestea te vor face sa te simti bine. Te vor face sa visezi si te vor umple de energie pozitiva.

gradina-botanica-cluj-2Despre Gradina Botanica din Cluj Napoca
Gradina Botanica „Alexandru Borza” a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost fondata in 1920 de profesorul Alexandru Borza si se intinde pe o suprafata de aproape 14 hectare, in partea sudica a Clujului.

Gradina contine pe teritoriul sau peste 10 000 specii de plante din toate colturile lumii, fiind structurata pe mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic si medicinal. Flora si vegetatia romaneasca sunt reprezentate prin plante din câmpiile transilvane, Muntii Carpati, Banat, etc.
Printre atractiile gradinii se numara Gradina japoneza (o gradina in stil japonez cu un parau si o casuta in stil japonez), Gradina romana cu vestigii arheologice din vechea colonie romana Napoca, printre care si o statuie a lui Ceres, zeita cerealelor si a painii, alaturi de plante cultivate care domina agricultura contemporana romaneasca.

Sursa: Wikipedia

Pentru cei care nu sunt din Cluj Napoca accesul spre Gradina Botanica este aparent simplu. Dar cand nu cunosti orasul poate fi destul de complicat. De acea indrum turistii sa ajunga in centrul orasului langa Catedrala “Sf. Mihail” si sa intrebe locuitorii orasului despre Gradina Botanica. De aici mai sunt aproximativ 500 mentri pana la gradina.

gradina-botanica-cluj-1
Pret intrare la Gradina Botanica din Cluj Napoca
Adulti: 8 lei / persoanagradina-botanica-cluj-1
Copii, elevi, studenti, pensionari si seniori, grupuri organizate (minim 10 persoane): 4 lei / persoana
Acces gratuit pentru studentiii ai Facultatii Babes Bolyai.

Program Vizitare Gradina Botanica
Luni – Duminica: 08:00 – 20:00
Vizitare sere:
15 oct – 14 apr 9:00 – 16:00, Ultimii vizitatori intra la 15:45
15 apr – 14 oct 9:00 – 18:00, Ultimii vizitatori intra la 17:45
Serele sunt închise în prima zi de luni din fiecare luna.

Vezi mai multe imagini de la Gradina Botanica din Cluj Napoca, pornind prezentarea video de mai jos!

Daca ti-a placut acest articol te rugam sa il distribui:
 

Adauga un comentariu